Info nap 2015dec14

Meghívó

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület és az Élettér Egyesület civil szakmai fórumot tart Etén, melyre szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves partnerünket, civil szervezetet.

Helyszín: IKSZT, 2947 Ete, Kossuth u. 67.
Időpont: 2015. december 14. hétfő

Program:
14.00 órától Közösségi teret működtető civil szervezetek találkozója, szakmai eszmecseréje
16.00 órától Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működését segítő támogatások
17.00 órától a LEADER pályázatok lehetőségei 2014-20-as időszakban. Helyi Fejlesztési Stratégia - Mecseki Melinda munkaszervezet vezető
17.15 órától a Ptk. 2016. március 16-tól életbe lépő változásai a civil szervezetek alapító okirataiban, alapszabályában

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a 34/387-521 telefonszámon jelezze 2015. december 11-ig.
A regisztrációnál kérjük, jelezze, hogy melyik időponttól érkezik a tájékoztató fórumra!

Üdvözlettel:
Smudla Kata
elnök
Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület

Monostori Éva
szakmai vezető
Mag-ház

Az Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület Komárom, Koppánmonostor városrészen és Etén, a Herman Ottó Intézet HUNG-2014 2880-as számú pályázat keretén belül gyűjti össze, rendszerezi és teszi közre a feltárt helyi értékeket. Példaértékű, hogy egy civil egyesület önkormányzattal összefogva a közösségfejlesztés módszereit felhasználva az ott élőket szervesen bevonva hozza létre a helyi értéktárat.

ertektarmeghivo ete 20150921

17:00
Megnyitó beszédet mond Monostori Éva közösségfejlesztő az Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület szakmai vezetője.
17:20
A magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtésének jogi alapja, célja. A helyi értéktárak jelentősége. dr. Veres Zoltán Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Főjegyzői Titkárságvezető előadása.
18:00
Települési Értéktár Napok Komárom-Esztergom megyében. A helyi értéktárak kulturális, turisztikai és gazdasági jelentősége. Hornyák-Pálmai Éva a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának megyei módszertani referensének előadása.
18:30
Csészényi kávé, etényi érték, eszményi élmény. Kötetlen beszélgetés Ete értéktáráról.

ete ertektar

Legyen az érték a mérték! A bennünk és környezetünkben található értékek számbavétele, megélése egyben azok életben tartását is szolgálja. Folytassuk közösen az értéktár összeállítását!
Következő összejövetelünk: 2015.09.10-én 17 órakor a Kultúrházban.

Kedves Eteiek!
Az a megtisztelő feladat jutott osztályrészemül, hogy részt vehetek komáromiként az Etei Értéktár elkészítésében. Nagy élmény volt, kedves, barátságos és életvidám embereket ismerhettem meg. Személyes interjút készíthettem a Polgármester Úrral, megismerkedtem a falu apraja-nagyjával.
Így egy kicsit én is részese lehetek a közösségnek. Visszajáró vendég leszek, betekintést kaptam a település életébe, amit Önök, Eteiek fontosnak tartanak, a Malomkövet, Művelődési házat, Pincesort a hozzá tartozó panorámával és mindent, ami a szívükhöz nőtt.
Akinek még van valami, amit szívesen megosztana a község lakosaival, jöjjön el 2015. augusztus 6-án 18:00 órakor Művelődési Házban tartandó közösségi beszélgetésre.
Aki kíváncsi az eddig összegyűjtött értékekre és a 2015. július 14-én tartott közösségi meghallgatáson történtekre, itt megteheti!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2015. júliusában elindíthatjuk Ete község helyi értékeinek feltárását és dokumentálását, melynek célja a települési értéktár elkészítése.
Ahhoz, hogy a kezdeményezésünk sikeres legyen közös gondolkodásra, munkára van szükség, melyben az Önök együttműködésére, segítségére, tapasztalataikra és tudásukra is szükségünk van. Célunk, hogy az elkészült értéktár az eteieké legyen, valóban azokat a helyi értékeket tartalmazza, amit az itt élők szeretnek, tisztelnek és elfogadnak. Így nem lehet célunk az, hogy egyedül, a lakosság bevonása, megkérdezése nélkül készüljön.
Július 14-én, kedden személyes beszélgetésekkel keressük fel Önöket, azonban nem tudunk valamennyi családhoz eljutni, s ez nem is lehet cél. Az összegyűjtött értékeket a települési szinten elfogadni, jellemezni és rangsorolni is kell, melyet közösségi munkával tervezünk, amelyre tisztelettel invitáljuk Önöket is.

Az első Közösségi tervezés Időpontja: 2015. július 14. kedd 17 óra
Helyszín: Ete Kultúrház.

A közösségi tervezés 1,5-2 órát igényel.
A további tervezések időpontjait a honlapunkon, facebook oldalainkon, valamint a település hirdetményi területein tesszük közzé, illetve tájékozódhat a kultúrház elérhetőségein is Lőrincz Magdolnánál: telefon: 34-387-521, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Kérjük, tapasztalataival segítse kezdeményezésünket, s tiszteljen meg személyes részvételével.

A kérdőív online kitöltése:
https://docs.google.com/forms/d/1ekuRBUSfbLn5xW6TMjMYko-VQWGY0hNxRIEk0vabsV4/viewform