Befejeződtek a csatornázási munkák

Az Európai Unió nagy hangsúlyt fektet az élővizek védelmére, a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos hiányosságok felszámolására. Az egyre nagyobb mennyiségben keletkező szennyvíz komoly szennyező forrást jelent, ami rossz hatással lehet az ivóvizek, fürdővizek minőségére, az élővilágára, így többek között az élelmezésre termelt zöldségek és gyümölcsök minőségére. Eddig a lakosság szennyvizének 95%-át talaj- és talajvíz szennyező módon helyezték el Tárkányon, Csépen és Etén egyaránt.

2015. szeptember 18-án ünnepélyes projekt záró eseménnyel véget értek a 8 éve elkezdődött projekt munkálatai, melynek eredményeként a három település csatornahálózata kiépült.

Csép, Ete és Tárkány ellátatlan településeken elválasztott rendszerű gravitációs gyűjtőhálózat és egy közös szennyvízelvezető rendszer épült ki. A települések szennyvizeit egy-egy átemelő juttatja a csépi szennyvíztisztító telepre.

Legfőbb célunk ezzel a falu és a régió versenyképességének növelése, kistérségi esélyegyenlőtlenségek megszüntetése, a lakosság komfortfokozatának, életszínvonalának növelése, a környezetkímélő települési szennyvízelvezető és tisztító rendszer hosszútávú fenntartása.

befejezodtek a csatornazasi munkak


Projekt címe: Tárkány, Csép, Ete agglomeráció szennyvízelvezetési és tisztítási problémájának megoldása

Projekt azonosítószáma: KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0047

 

Cikk letöltése>